KoskiHoiva Oy – Yritys

BLOGI

25.2.2018

Hoitajan työpäivä

”Hyvää huomenta, tule sisään” kuuluu ovipuhelimesta iloisesti.

Kiipeän portaat ylös ja ovi on jo asuntoon auki. Ensimmäinen asiakkaani on vanhempi, yksin asuva rouva joka tarvitsee apua aamupalan laitossa, lääkkeiden ottamisessa ja verenpaineen mittauksessa. Toivotan hyvät huomenet ja kysyn mitä tänään saisi olla aamupalaksi. Keitän puuroa ja kahvia sekä teen pari voileipää. Samalla silmäilen jääkaapin sisältöä ja kysyn, tarvitseeko kaupasta jotain tuoda, kun päiväkäynnille tuleva kollega tulee. Rouvalla on muutama toive kaupasta ja tarkistettuani kuka hoitajista tulee päiväkäynnille, laitan kauppalistan tekstiviestillä hänelle. Katson lääkkeet dosetista ja kerään tiskit koneeseen. Hetken juttelemme vielä pöydän ääressä ja mittaan sitten verenpaineen. Merkkaan lukeman itselleni sekä seurantavihkoon ylös, katson vielä roskiksen ja toivotan hyvää päivän jatkoa ennen kuin jatkan seuraavan asiakkaan luokse.

whatsapp-image-2018-02-21-at-14-15-19

Seuraavalle asiakkaalle tarvitsen avaimen, koska hän ei pääse aamulla itse sängystä ylös avaamaan ovea. Menen sisään ja makuuhuoneesta kuuluu hyvän huomenen toivotukset. Avustan asiakkaan siirtymisessä pyörätuoliin sekä wc:hen. Sillä aikaa kun asiakas pesee itsensä, tuuletan ja petaan sängyn, katson vaatteet valmiiksi ja lataan kahvin. Avustan asiakkaalle vaatteet päälle ja takaisin pyörätuoliin. Lähtiessä laitan ikkunat kiinni ja toivotan hyvät päivän jatkot.

Kolmas asiakkaani on halunnut palveluna siivousta ja ruuan laittoa. Asiakas on vanhempi mies ja pitää juttelemisesta. Tervehdin ovelta kuuluvalla äänellä ja kysyn mitä kuuluu. Otan imurin kaapista ja alan imuroida. Pölyjä pyyhkiessä juttelemme piirongin päällä kehyksissä olevista kuvien henkilöistä. Mies katsoo haikeana hääkuvaansa.

Hetken molemmat ovat hiljaa, jonka jälkeen mies tiedustelee, onko minulla lapsia. Kerron kaksivuotiaasta tytöstäni ja mies nauraa, kun kerron viimeisimmät tytön edesottamukset. Laitan vielä pyykit koneeseen ja kysyn mitä saisi olla ruuaksi. Laitan nakkikastiketta ja keitän perunoita. Kun ruoka on valmista, katan pöydän, huolehdin päivälääkkeet ja asiakkaan syödessä käyn ripustamassa pyykit kuivumaan ja pesen wc:n. Kun mies on syönyt, keitän hänelle vielä kahvit ja leikkaan pullaa kaveriksi. Korjaan tiskit ja tiskaan ne sekä otan roskapussin mukaani. Toivotan hyvää päivän jatkoa ja mies jää tyytyväisenä sohvalle katsomaan televisiota.

Neljäs asiakkaani on halunnut palveluna suihkutuksen ja haavanhoidon. Otan autosta mukaani saappaat ja suihkuessun. Tervehdin asiakkaan vaimoa, joka tulee avaamaan oven. Vaihdamme kuulumiset ja vaimo kertoo miehen jalkojen olevan hieman voimattomat tänään aamulla. Siirtyminen pyörätuolista suihkuun sujuu kuitenkin ongelmitta.

Tarkistan vielä viimeisimmän haavahoito-ohjeen asiakkaan tiedoista ja laitan suihkun päälle. Hoidan jalassa olevan haavan ohjeen mukaan ja avustan asiakkaalle vaatteet päälle. Siirrän asiakkaan takaisin pyörätuoliin ja tuon keittiöön, jossa vaimo on odotellessaan keitellyt saunakahvit. Vaimo kaataa kaikille kahvia, joten istun hetkeksi ja juon kahvit heidän kanssaan. Kirjaan haavahoidon ylös ja toivotan hyvää päivän jatkoa.

Päivän viimeinen asiakas on yksin asuva vanhempi rouva, jonka päivittäiset palvelutarpeet vaihtelevat ja vastaamme niihin joustavasti. Tänään kirjoitamme kauppalistan yhdessä ja laitan pyykit pyörimään sillä aikaa, kun lähden käymään kaupassa. Kauppa on melkein tien toisella puolella ja ostoslista niin lyhyt, että kävelen kauppaan. Kun pääsen takaisin, puran ostokset jääkaappiin ja lämmitän ruuan, jonka aamukäynnin tehnyt kollega on laittanut valmiiksi lautaselle jääkaappiin. Katson päivälääkkeen ja rouvan syödessä laitan pyykit kuivumaan. Tiskaan tiskit ja katson roskikseen, täytyy viedä se lähtiessä. Ruoan jälkeen istumme hetken ja juttelemme. Ennen lähtöä mittaan vielä verenpaineen, kipotan iltalääkkeen ja teen valmiiksi pari voileipää iltapalaksi. Rouva kiittelee kovasti lähtiessä ja toivottaa tervetulleeksi huomennakin.

Terkuin,

Lähihoitaja Laura

KoskiHoiva

KoskiHoiva Oy tuottaa hoito-, hoiva- ja terveydenhuoltopalveluita sekä elämisen turvallisuutta lisääviä turvapalveluja kaikenikäisille asiakkaille. Yhdistämme parhaat teknologiset ratkaisut, kumppanuudet ja palvelut asiakasta eniten hyödyttävällä tavalla. Tarjoamme hoiva-alan parhaan palvelukokemuksen. KoskiHoiva on palvelusetelituottaja ja voit valita meidät Tampereen Kotitorilla.

Lisätietoja palveluistamme verkkosivuiltamme www.koskihoiva.fi

Käy tykkäämässä meistä facebookissa www.facebook.com/koskihoiva

Voit kysyä lisää ja tilata maksuttoman tutustumiskäynnin numerosta 050 330 0099 tai jättämällä yhteydenottopyynnön verkkosivun lomakkeella http://www.koskihoiva.fi/asiakkaaksi/